Wine Cellar

South London, 2015

A world-class Bulthaup kitchen supplier in London asked us to design an extension to their existing showroom. The upstairs concept fitted the more traditional contemporary kitchen palette and design, whilst the new basement was created to display the brand in a new and unique way. The space was conceived as a Wine Cellar, available for tastings, client presentations and parties. The concept revolved around revealing the lightness of light, the darkness of dark and the stoneness of stone. The palette of materials chosen for the space were purposefully used to absorb natural levels of illuminance. Matt black concrete wall panels, matt black metalwork staircase made by Martin and matt black timber and kitchen panels from Bulthaup.

This project was commended in the 2015 Wandsworth Design Awards

This finished project was published and featured on Dezeen in 2015

A film entitled, Details Two was created as a record of this project which can be viewed in the films section of this website

The nosings of the mild steel staircase were polished to comply with ambulant disabled requirements under the Building Regulations